Historien

Om Svampelampen og hvordan vi kom hertil

Min historie

Jeg skabte Quercus Design i 2019 efter mange års rewilding process. I 2010 tog jeg ud og rejse, for at skabe min egen uddannelse/dannelses rejse. Jeg studerede blandt andet kampkunst, sprog, permakultur, indfødte folkekulturer og historie.

At dykke dybt ned i verdenshistorien og forstå hvad vi har mistet af biodiversitet, kulturel diversitet og forståelse for vores forbindelse til elementerne, naturen og hinanden, involverede en dyb sorgsproces, der ændrede synet af en mark fra en smuk udsigt til et syn af ødelagt land, drænet for liv som potentielt kunne have været et frodigt skovområde. Det tog årevis at finde accept og bearbejde hvad vi har mistet under kolonitiden og i skabelsen af civilisationen.

 

I 2015 kom jeg tilbage til danmark og blev introduceret til konceptet rewilding, og idéen om at vi som mennesker nærmest er blevet domesticeret på samme måde som hunden eller koen. Vi er ude af stand til at klare os i naturen, undertrykker vores instinkter og er blevet tamme. Meget af de 5 års rejse var en form for rewilding process, med dyb interspektion af min egen kultur i kontrast til naturfolks kulturer. Jeg havde boet langt væk fra civilisationen og lært de nødvendige evner for at kunne integrere mig bedre i økosystemet.

 

Nu tilbage i Danmark, begyndte jeg den samme process (at finde tilbage i symbiose med naturen). Jeg studerede bøger som “Civilized to death” som samlede informationer om menneskers levevis før civilisationen og efter. Jeg lærte om naturen og tilbragte mere og mere tid i skoven. Jeg lærte flere og flere arter af planter, svampe og dyr at kende.

En tur i skoven blev gradvist en rigere og dybere oplevelse. Det blev tydeligt at der er et enormt potentiale af lykke, formål, fællesskab og energi i at komme tættere på naturen og udvikle vores forhold til andre arter.

Jeg begyndte at føle mig som en indianer uden en stamme. Min kultur ændrede sig i takt med at mit forhold til naturen blev stærkere. Jeg skabte en YouTube kanal ved navn Quercus Tribe TV for at dele min process og skabe en platform for andre i lignende processer, hvor vi kunne støtte hinanden i den udvikling, og måske en skønne dag skabe vores egen stammesamfund og finde tilbage i symbiose med naturen.

 

Første gang jeg fandt en svamp der var så flot at jeg var nød til at tage den med hjem, stod den der hjemme i mange måneder uden at jeg vidste hvad jeg skulle bruge den til. Den var helt enormt stor! Da jeg endelig fandt en metode at udhule den og fandt på at lave en lampe med svampen som skærm, var jeg fuldstændig solgt. At kunne se naturens egen kunst på nye måder og være i et kreativt samarbejde og process med naturen. Det var den perfekte måde at gøre skoven til min arbejdsplads og konstant udforske og lære af naturen.

 

Projektet udviklede sig hurtigt og jeg begyndte at studere mange af de symbiotiske forhold som jeg vidnede ude i skoven. Jeg begyndte at få et forhold til svampene som mine vise ældre der tog mig til sig som deres egen discipel.

Jeg flyttede i 2021 til kunstnerfælleskabet Holografisk art foundation, hvor jeg startede samarbejde med kunstneren Kristian Gjesing som har projektet Illuminature.

Projektet er siden vokset og jeg producerer nu flere hundrede svampelamper om året og laver udstillinger som formidler naturens geniale symbioser og kunstværker.

Bæredygtig skønhed

Vi tror på, at vores kunst kan inspirere til at dybere forbindelse med naturen og fremme bæredygtighed

Håndlavet design

Kunstværker, der fremmer forståelse og respekt for biodiversitet

Inspiration fra naturen

Håndlavet kunst inspireret af naturens symbiose

Unikt håndværk

Vi forvandler naturens skatte til unikke kunstværker, der bringer dig tættere på planetens hemmeligheder

Svampelampe

Hængende

Pris
Svampelampe

Stående

Pris

Mød kunstneren bag quercus design

Neque elit, rutrum in laoreet nec eget scelerisque volutpat sit. Bibendum tincidunt a scelerisque consectetur ultrices elementum pulvinar non. Leo ut id vel nec nisi odio nisi. Auctor egestas nibh augue enim, ornare blandit.
20230705_204230
20230705_204252

Villads

20230710_131738
Scroll to Top